Afdækningssystem til ensilage

Plansilo afdæk system: Allerede mere end 11 år erfaring i afdækning af ensilage i plansiloer.

Udover plansilo elementer, leverer Kornet Beton Balk BV, også andre løsninger til landbruget. Gennem mange års erfaring og ekspertise ved Kornet Beton Balk BV, blev der udviklet et nyt afdæk system for plansiloer. Denne maskine dækker din stak til med en top-cover, på en simpel og hurtig måde, og opbevarer ensilagen luft og vandtæt.

Silo afdækningssystemet er lavet af en specielt konstrueret silo-cover dug, og en silo afdæknings maskine. På langs af dugen er der ’svejset’ kanaler, som fyldes med (salt)vand. Når kanalerne fyldes med vand, spændes dugen af sig selv helt stramt hen over ensilagen. Med afdækningsmaskinen er det nemt at fjerne, eller lægge dugen på. Maskinen betjenes med din traktor,gummiged eller læssemaskinens hydraulik. Det er alt der skal til!

KCS afdækningsmaskine (Kornet Cover System) fås nu også HYDRAULISK SELVKØRENDE hen over elementerne.

Top dugen er specielt fremstillet til at forbedre kvaliteten af ensilagen, den er let at arbejde med og brugervenligt for landmanden. Forventet levetid af dugen er 10 til 15 år!

Ensilage kvaliteten er også meget afhængigt af hvordan man dækker stakken til. Med Kornet Beton’s afdæknings system kan du være sikker på at dugen næsten sluttes vakuumtæt over ensilagen, således regnvand og luft ikke kan trænge ind i ensilagen. Det giver et minimalt tab af værdistoffer i ensilagen.

Undersøgelser viser at ved en hurtig lukning af stakken, og mere stabile temperatur, konservering af ensilagen forgår under optimale forhold. Tørstofprocenten i ensilagen stiger i forhold til ’traditionelt’ afdækning, færre tab af værdistoffer og forbedrer dermed duften og smag.

For mere information, uforpligtende tilbud eller en aftale, er de velkommen til at kontakte os.

Sleufsilo afdeksysteem
Sleufsilo afdeksysteem

Ensilering ved lagkage princip.

Vandpulsen fra coveren (ca.105kg. per løbende meter) virker som en kile mellem ensilagen og silovæg, og derfor garanterer en perfekt lukning af stakken. På grund af den enorme vægt fra vandpulserne spænder den elastiske dug sig hel stramt hen over ensilagen. Coveren er fugle bestandigt, og har de samme egenskaber som wrapfolie.

Når man fjerner coveren fra ensilagen til næste slæt, kan man tydeligt lugte den søde lugt. Man fjerner coveren med den hydraulisk driven maskine i et arbejdsgang fra ensilagen. Det er muligt, fordi der er i længderetning nylon stripshvor man trækker på, så coveren ikke virker som en katapult, men rulle sig skånsomt op om maskinen. Den bliver derfor hverken poreus, eller utæt.

Praktiske tømning/fodring  af plansiloer

Først og fremmest, laver din silo bredde i forhold til din besætningstørrelse.Der anbefales en fodringshastighed fra 1,5 til 2m. per uge. På grund af den elastiske egenskab af coveren, ligger den helt stramt hen over ensilagen, og kan ikke flytte sig, ilt intrængning mellem cover og ensilagen er derfor næsten umuligt. Det minimerer også varmedannelsen. På udvendig sider af vandpulserne er der ‘svejset’ en ekstra stukket cover. Den leder regnvand væk fra ensilagen, og derfor bliver ensilagen langs kanten ved elementerne perfekt tør, og fri fra mug og skimmel.